Transformatie van een ’30 woning in Driebergen

Karakteristieke eengezinswoning Driebergen

“Er is gekozen voor een uniek kleurenpalet dat de eigenheid en het karakter van de bewoners weerspiegelt.”

Situatie: Een mooie, maar gedateerde, jaren 30 woning met een prachtige tuin, centraal gelegen in Midden-Nederland. De woning was geschikt voor een ouder echtpaar, maar voldeed niet aan de wensen en visie van een jong stel dat een moderne sfeer en uitstraling zocht.

Opdracht: De gehele twee-onder-een-kap woning was verouderd, zowel qua uitstraling als qua duurzaamheid. Grote bouwkundige ingrepen waren noodzakelijk, zoals het vervangen van de draagconstructie van het dak en de vloer, en het isoleren van alle wanden, dak en vloeren. Daarnaast werd op de eerste verdieping het voorhuis met het achterhuis verbonden om een extra kamer te creëren.

Onze bijdrage: Als ontwerpers hebben we nauw samengewerkt met de klant, bouwkundige en constructeur om alle wensen zo goed mogelijk te verwezenlijken in het ontwerp. Elk detail is zorgvuldig overwogen en elke hoek is meerdere malen herzien. De gehele woning heeft een metamorfose ondergaan en heeft nu een hotelchique uitstraling gekregen.

Resultaat: De twee-onder-een-kapwoning is niet meer te herkennen ten opzichte van vroeger. Een royale keuken en tuinkamer op de begane grond en een knusse zithoek aan de voorzijde geven een gevoel van ruimte en licht. Op de eerste verdieping is het gelukt om een separaat toilet, badkamer, kastenkamer, en maar liefst drie slaapkamers en een cv-ruimte te realiseren. Er is gekozen voor een uniek kleurenpalet dat de eigenheid en het karakter van de bewoners weerspiegelt. Klassieke details zijn terug te vinden in de deuren, balkenconstructie, en elementen zoals de traploper, deurklinken en scharnieren. De maatwerk keuken en het maatwerk badkamermeubel geven de ruimtes precies dat wat ze nodig hadden: een hotelchique gevoel passend bij de smaak en wensen van de bewoners.

Klaar voor de volgende stap?
Contact opnemen