Design X Ambacht, T-huis collectie

Design X Ambacht

De T-Huis collectie

Inmiddels alweer een week later, zijn we een beetje bekomen van alle indrukken van Design District Zaandam. En we kunnen het niet laten om een bijzonder bedrijf met een zo nog bijzonderder concept wat extra aandacht te geven: Design X Ambacht.

Op de beurs hadden ze een, niet al te grote, stand in de buitenring. Niet extreem opvallend zou je zeggen, maar met voldoende aantrekkingskracht op ons.

Design X Ambacht, T-huis collectie

We hebben een tijdje met Marco de Leeuw, projectleider bij Design x Ambacht, staan praten en hij vertelde ons meer over het bedrijf en met name de ogenschijnlijk eenvoudige houten stoel die getoond werd in de stand.
Design x Ambacht is een bijzonder bedrijf of eigenlijk gilde, want hier werken designers en ambachtsmensen met een beperking samen aan het ontwikkelen van een productlijn ( een initiatief van Siza ).
De t-Huis lijn is een van die productlijnen en wordt gepromoot op Design District. De ambachtelijk vervaardigde houten stoel werd meteen door ons getest en zit verrassend goed. Door zijn eenvoud is hij ook nog eens heel goed toepasbaar in uiteenlopende projecten.
De stoel is in verschillende varianten leverbaar: Stapelbaar, stoel-krukje en een outdoor model. Hij is gemaakt van beukenhout ( outdoor model eikenhout ) en een gecoat metalen frame met een gebrandmerkt beeldmerk op de achterzijde.

Tot slot kregen we van Maico nog een productfolder mee waar we de volgende tekst in lazen:

Houten meubels en accessoires die opvallen door eenvoud, design, duurzaamheid en de liefde waarmee ze gemaakt zijn. Ontwerper Ruud-Jan Kokke benut de kwaliteiten en de ongekende mogelijkheden van de medewerkers in de werkplaatsen van van zorgorganisatie Siza. Medewerkers met een beperking vinden nieuw perspectief. Zij leren een vak en beoefenen een ambacht. De houten meubels en accessoires worden stuk voor stuk door hen vakkundig met de hand gemaakt. Zo ontstaat een uniek Design X Ambachtproduct. Gemaakt door de handen van een vakman, onder toeziend oog van de meester.

Puur, eenvoud, goed toepasbaar, betaalbaar design en een waanzinnig goed concept.
Meer weten? Kijk op de website

Wie: Design X Ambacht
Waar: www.designxambacht.nl
Initiatief: www.siza.nl