Creatieve hotspot: De Ontwerpsalon

Ondanks dat we uit de regio komen, is De Ontwerpsalon voor ons een nog onbekend adres.
De Ontwerpsalon zit gevestigd in de Vechtclub XL in Utrecht en hier bevinden zich tal van ateliers en ontwerpstudio’s.
Op de opendagen, van 24 tot en met 25 januari, worden winkeliers, journalisten, bloggers en liefhebbend publiek uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.
In de Ontwerpsalon is er een markt waar ontwerpers hun producten presenteren en verkopen. Daarnaast zijn er diverse ateliers geopend om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen.
De diversiteit is groot: van keramiek tot mode en van grafisch tot interieurproducten. Voor een ieder voldoende inspiratie.

By gitte

Bij binnenkomst werd ons oog gelijk getrokken naar de producten van By Gitte. Bijzondere handgemaakte producten van plantaardig gelooid leer in combinatie met ecologisch vilt, maar tevens ook ruwe materialen zoals koperen buizen.  Ze vervaardigt hier tassen, sieraden ( tube ketting ) en praktische opbergers van. Een must voor het oog die een tijdloze en luxe uitstraling heeft.

Keramiek was in overvloed aanwezig. Met Suus Nootenboom van Noot & Zo raakte we in gesprek. Ze zit nog maar kort gevestigd in de Ontwerpsalon en geeft hier onder andere cursussen en workshops in het vervaardigen van keramiek.  Daarnaast werkt ze ook veel in opdracht. Zo maakt ze bijvoorbeeld relatiegeschenken maar ook een complete serviezen voor de horeca. De eenvoud en tijdloze natuurlijk uitstraling maakt dit keramiek tot bijzondere objecten. Doordat het hooggebakken producten zijn, zijn ze ook uitermate geschikt voor intensief gebruik en niet onbelangrijk: de vaatwasser.

Noot&Zo

Noot&Zo

Wat voor een ander afval is, is voor toepascreaties een nieuw product. Van reclamebanners worden diverse bijzondere producten gemaakt zoals lampen, manden en fleshoezen. Wat wij vooral helemaal van nu vonden waren de flesstolpen. Deze stolp gemaakt van een wijnfles geeft elke product wat je eronder plaatst een bijzondere uitstraling.

toepascreaties

Een ander eigentijds product vonden we bij DAAN design. Een product en materiaalontwerpster die zich met recht een leerexpert mag noemen. Naast de tassen en de armbanden waren de vazen een echte eyecatcher. En wel zo mooi, dat een bloem overbodig is.

daandesign

Wat: Ontwerpsalon Utrecht
Waar: Vechthal XL
Wanneer: 24 en 25 januari 2016